Saat 15:00'e Kadar Verilen Siparişler Aynı Gün Kargoda 🚀
Tüm Ürünlerde 1 Adet Al %15 / 2 Adet Al %25 Sepette Daha Az Öde! 🔔
350TL ve Üzeri Alışverişlerde Kargo Ücretsiz! 🎉
Saat 15:00'e Kadar Verilen Siparişler Aynı Gün Kargoda 🚀
Tüm Ürünlerde 1 Adet Al %15 / 2 Adet Al %25 Sepette Daha Az Öde! 🔔
Polikarbonat Gözlük Camı Nedir?

Polikarbonat Gözlük Camı Nedir?

Polikarbonat cam kısa adıyla pc cam, güçlü karbon bağları barındıran yapısı sayesinde mevcut diğer cam çeşitlerine göre kırılmaya oldukça dayanıklı cam çeşitlerinden birisidir. Polikarbonat camı diğer camlardan ayıran en önemli özellikleri ise kırılmalara karşı dayanıklılık, esneklik ve hafiflik olarak sıralayabiliriz.

İlk olarak 1980'li yıllarda gözlük endüstrisinde kullanılmaya başlayan polikarbonat gözlük camları, havacılık uygulamalarında, astronotların kask vizörleri, uzay mekiği ön camlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. 

Polikarbonat camlar mevcut diğer camlardan daha ince, hafif ve darbelere karşı 10 kat daha fazla dayanıklıdır. Polikarbonat camlı güneş gözlükleri zararlı güneş ışınlarına karşı %100 UV koruması sağlayabilir. Yüksek kalite UV korumasıyla güneş gözlüğü modellerinde sıklıkla kullanılır. Ayrıca polikarbonat cam, mavi ışık koruma gözlüklerinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Güvenlik amaçlı kullanılan gözlüklerin yanı sıra, spor ve çocuk gözlüklerinde de polikarbonat cam yaygın olarak kullanılır. Gözlük endüstrisindeki en popüler malzemelerden biridir.

Polikarbonat Cam İçeriği

Polimer zincirinin yinelenen biriminde karbonat grubu bulunan termoplastik yapılı organik polimerlere Polikarbon denilmektedir. Genellikle, Bisfenol A‟nın organik karbonat (örneğin, difenil karbonat) veya fosgen gazı ile tepkimesi sonucunda elde edilir. Polikarbonat hammadde gözlük çerçeveleri için nadir olarak çerçeve kollarında ve çerçeve gövdesinde kullanılabilmesinin yanında, genelde gözlük cam imalatında kullanılmaktadır. Darbelere karşı dayanıklı ve serttirler.

polikarbonat gözlük camı
polikarbonat gözlük camı

Polikarbonat Gözlük Camı Nasıl Yapılır?

Polikarbonat camlar CR-39 gibi duroplast değil, termoplast madde grubundandır. İki monomerin ısı altında uzun süre kondansasyonu (yoğunlaşması) ile gözlük camları elde edilir. Polikarbonat camlar “Kurşun geçirmez” denilen cam materyalinden elde edilmekte ve CR-39‟ a göre darbelere karşı 10-12 kat daha dirençlidir.

Polikarbonat Cam Özellikleri

Polikarbonat gözlük camları, termoplastik polimerden yapılır. Polikarbonat son derece güçlüdür, bu da onu mükemmel bir cam malzemesi yapar. Polikarbonat camlar darbelere son derece dayanıklı olmakla birlikte, aynı zamanda nispeten yumuşaktır. Malzemenin bu özelliği camı, çizilmelere karşı savunmasız hale getirir. Gerekli çizilme korumasını sağlamak için polikarbonat camlar, çizilmeye dayanıklı kaplamalarla güçlendirilir. Bu çizilmeye dayanıklı kaplamalar, polikarbonat camların sertliğini artırır.

• Polikarbonat gözlük camları, dayanıklılık ve esneklik özellikleriyle öne çıkar. Darbe direnci ve hafifliği onu, mevcut diğer gözlük camlarından ayırır.

• Zararlı güneş ışınlarını Uv filtresiyle engeller ve korur. Bu koruma özelliği ile polikarbonat gözlükler en iyi güneş gözlüğü seçimleri arasında yer alır.

• Yüksek çizilme direnci, uzun süreli kullanım ömrü sağlar.

• Uyumlu yapısı maksimum konfor yaratmaya destek olur.

• Çarpma veya düşme anında kolayca kırılmaz. Yüksek darbe direnci, kırılmış veya parçalanmış gözlük camları nedeniyle oluşabilecek yaralanma ve göz hasarlarına karşı koruma sağlar.

babafiyatlar.com'da bulunan polikarbon güneş gözlüğü modelleri arasından size uygun olan ürünleri inceleyebilir, avantajlı seçenekler arasından tercihinizi yaparak gözlerinizin ihtiyacı olan korumayı verebilirsiniz. Trend güneş gözlükleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve en iyi gözlük modellerine ulaşmak için babafiyatlar’ı tercih edebilirsiniz.



Paylaş: