Saat 15:00'e Kadar Verilen Siparişler Aynı Gün Kargoda 🚀
Tüm Ürünlerde 1 Adet Al %15 / 2 Adet Al %25 Sepette Daha Az Öde! 🔔
350TL ve Üzeri Alışverişlerde Kargo Ücretsiz! 🎉
Saat 15:00'e Kadar Verilen Siparişler Aynı Gün Kargoda 🚀
Tüm Ürünlerde 1 Adet Al %15 / 2 Adet Al %25 Sepette Daha Az Öde! 🔔
Mineral Gözlük Camı Nedir?

Mineral Gözlük Camı Nedir?

Güneş gözlüğü seçimi yaparken çerçeve şeklinin yanı sıra, güneş gözlüğünün Uv koruma işlevini sağlayan cam kalitesine de odaklanmak gerekir. Güneş gözlüğü modellerinde hangi cam daha iyi? Organik, mineral, polikarbonat camlar arasında nasıl karar verilir? gibi sorulara gelin birlikte yanıt arayalım.

Gözlük camı, güneşin zararlı olarak bilinen ultraviyole ve kızılötesi ışınlarını filtreleme becerisine sahip kaliteli bir güneş gözlüğünde aranan ilk özelliklerdendir. Bunun yanı sıra camlar; kırılma, çizilme, toz tutma, ışığı soğurma ve yansıtma, ağırlık gibi unsurlarla da birbirinden ayrılır. Babafiyatlar'ın yüzlerce çeşit güneş gözlüğü modelleri arasından karar verirken sıklıkla karşınıza çıkacak olan mineral cam, organik cam ya da polikarbonat cam seçeneklerini detaylı olarak inceledikten sonra sizin için en ideal olan gözlüğü seçmeniz kolaylaşacaktır.

Mineral Cam İçeriği

Mineral kelime anlamı olarak; doğal şekilde oluşan, homojen, belirli kimyasal bileşime sahip ve belirli bir kristal öz yapıları olan inorganik, kristalleşmiş katı cisimlere verilen addır. Mineral camın içeriği %60-70 oranında (SiO2) silisyum oksittir. Geri kalan bileşiminde kalsiyum, sodyum ve bor oksitleri kullanılır. Doğal silis kumunun fabrikalarda eritilip dökülmesiyle oluşturulan camdır. 


Mineral Gözlük Camı Nedir?

Gözlük camları üretim hammaddelerine göre iki ana grupta üretilmektedir. Bunlardan ilki organik hammaddeli, diğeri ise mineral hammaddeli gözlük camlarıdır. Mineral gözlük camları eski zamanlardan beri akla ilk gelen gözlük camıdır. Üstün çizilme direnci sayesinde gözlük üretiminde yerini kaybetmeyen modelin dezavantajı renk konusunda sınırlı bir skalaya sahip olmasıdır. Üretim aşamasında ya da sonradan kaplama olarak renklendirilen mineral gözlük cam çeşidi genellikle siyah ve kahverengi gibi klasik tonlarda kullanılır. Çatlama ve kırılmaya karşı direnci düşük olduğundan dikkatli kullanılmalıdır. Sıcaktan ve kimyasallardan etkilenmeyen cam, organik camdan daha ağırdır.

Mineral gözlük camı nedir?
Mineral gözlük camı nedir?

Mineral Gözlük Camı Nasıl Yapılır?

Mineral camlar eriyik haldeki camın kalıplara dökülmesinin ardından preslenmesiyle elde edilir. Presten çıkan cama yarı bitmiş ürün denir. Bu işlenmemiş camın önce ön yüzü yontulup cilalanarak yarı bitmiş cam, arka yüzünün yontulup cilalanmasıyla da bitmiş mercek elde edilir.

Mineral Gözlük Camı Özellikleri


Mineral gözlük camları ışık geçirgenliği yüksek, renksiz, kokusuz, sıcağa ve atmosferik etkilere karşı dayanıklı, kolay matlaşmayan, kolay çizilmeyen bir gözlük camı çeşididir.

• Darbelere karşı direnci düşüktür. Darbe aldığında ya da düştüğünde çatlama ya da kırılma ihtimali yüksektir.

• En ağır cam çeşididir. Cam renkleri klasik tonlardadır.

• Sert hammaddeye sahiptir ve esnekliği azdır. Kaplamalarla birlikte çizilme oranı düşüktür.

• Uyumlu yapısı maksimum konfor yaratmaya destek olur.

• Çocuk gözlüklerinde ve sporcu gözlüklerinde tercih edilmez.

Yüksek kalite güneş gözlüğü modelleri babafiyatlar.com'da sizleri bekliyor. Birçok kaliteli markanın yanı sıra bütçe dostu modelleri ile de her kesime hitap etmeyi başararak sağlığınızı korurken şık görünmenize de yardım eder. Babafiyatlar ile organik, mineral, polikarbonat ya da polarize cam dahil birçok farklı seçeneğe, kaplamaya ve fonksiyonel özelliklere sahip en trend güneş gözlüğü modellerine ulaşabilirsiniz. 



Paylaş: