Saat 15:00'e Kadar Verilen Siparişler Aynı Gün Kargoda 🚀
Tüm Ürünlerde 1 Adet Al %15 / 2 Adet Al %25 Sepette Daha Az Öde! 🔔
350TL ve Üzeri Alışverişlerde Kargo Ücretsiz! 🎉
Saat 15:00'e Kadar Verilen Siparişler Aynı Gün Kargoda 🚀
Tüm Ürünlerde 1 Adet Al %15 / 2 Adet Al %25 Sepette Daha Az Öde! 🔔
Güneş Gözlüğü Cam Renk Çeşitleri Nelerdir?

Güneş Gözlüğü Cam Renk Çeşitleri Nelerdir?

Güneş gözlüğü seçiminde cam, çerçeve kalitesinin yanında cam renginin seçimi de fazlasıyla önemlidir. Farklı kullanım alanlarına göre renk seçimi yapılabilir. Güneş gözlüklerinde göz sağlığı açısından en çok tavsiye edilen renklerin başında kahverengi ve füme gelmektedir. Kullanıcıların en çok merak ettiği, Hangi renk gözlük camı daha iyi ? Güneş gözlüğünde tavsiye edilen cam renkleri hangileridir? gibi soruları hadi gelin birlikte cevaplandıralım.

Kahverengi Renk Gözlük Camları

Günlük kullanım için en ideal güneş gözlüğü cam rengidir. Kontrast arttırıcı özelliğe sahiptir. Yüksek ışık parlamalarına karşı mükemmeldir. Bulutlu havada ve güneşlenirken idealdir. Güneş ışığına yoğun bir şekilde maruz kalınan ortamlarda kullanımı en ideal cam renklerinden biridir. 

Füme Renk Gözlük Camları

Genel amaçlı kullanım için en iyi gözlük camı rengidir. Doğru ve son derece kusursuz bir görüşe imkan verir. Eşit şekilde bütün renkleri absorbe eder. Koşarken, bisiklete binerken, yürürken vb. aktivitelerde kullanımı çok uygundur. Kontrast arttırıcı özelliği olmamasına rağmen gerçek renklerin algılanmasına imkan sağlar.

Sarı Renk Gözlük Camları

Sarı renkli lensler gerçek anlamda güneşe karşı koruyucu olarak kullanılan boyanmış bir lens değildir. Az ışıklı ortamda, alaca karanlıkta, akşam ve gece araç kullanırken, sisli hava ortamında görüş mesafesini arttırdığından sürücü gözlüğü (driver lens) ya da gece gözlüğü olarak da adlandırılır . Sarı renkli gözlük camı mavi rengi absorbe ettiğinden kontrast artırıcı bir filtrasyon (filtre işlemi) yaparak keskin görüş sağlar. Özellikle bulutlu günlerde, düşük ışıkta kontrast arttırır ve görüntü algılamasında derinlik sağlar. 

Bronz Kahverengi Gözlük Camları

Bronz, kırmızımsı-pembemsi renkli bir bakır-kalay alaşımdır. Çok yönlü kullanıma uygun olan lens rengidir. Golf, bisiklete binme, yürüyüş yapma, araç sürme gibi aktivitelerde kullanımı idealdir.

Kehribar (Amber) Rengi Gözlük Camları

Ağaç reçinesinin fosilleşmiş halidir. Çamgiller familyasına ait olan bir çam ağacı türünün reçinesinin toprak altında fosilleşmesi ile oluşan kehribar ayrıca toplumumuzda “amber” ismiyle de anılmaktadır. Kehribar rengi doğadaki bütün renk tonlarının da kontrast (kontrast= görüntüdeki en parlak bölüm ile en karanlık bölüm arasındaki farka denir ve aradaki değer ne kadar fazla olursa görüntünün canlılığı o kadar iyi olur.) artırmasına imkan verir.

Mavi rengi filtre eder (tutar). Yeşil ve kırmızı rengin geçmesine izin verir. Kehribar rengi bulutlu sisli havada kontrast arttırıcı özelliğinden dolayı çok canlı görüntü sunar. Kehribar(amber) güneş gözlüğü kullanıcısına gözlüksüz görüşten ortamın parlak, berrak, ferah olduğu fikrini verir. Görme keskinliğinin artırarak görüşü netleştirir. Gözün zorlanmasını en aza indirger. Pilot, avcı, kayak sporcuları için kehribar veya amber rengi camlar idealdir.

Yeşil Renk Gözlük Camları

Günlük kullanım için en ideal gözlük camı rengidir. Gözü zorlayan parlak ışığı azaltır, parlak ışıkta iyi kontrast sağlar ve renklerin gerçek şekilde algılanmasına imkan verir. Yeşil renk turuncu-kırmızı bandını mavi-yeşil bandından daha fazla absorbe ederek görüntü kontrastını etkilemez ve renk bozulmasına neden olmaz. 

Kırmızı Renk Gözlük Camları

Düşük ışıkta görüntünün algılanmasında etkilidir. Avcılık ve kayak sporunda önerilir. 

Aynalı Gözlük Camları

Işığı yansıtacak şekilde ayna özelliği kazandırılmış lensler olup, yüksek yoğunlukta ışığın parıltısını azaltır. (Yansıtma özelliğinden dolayı) Çok sayıda değişik renklerde üretimi mevcuttur. Işığa karşı aşırı hassas olan gözler için çok idealdir. Özellikle açık renkli deri ile açık gri ve mavi gözlere sahip kişiler bilhassa güneşin zararlı ışınlarından en çok etkilendiklerinden dolayı ışığa aşırı hassastırlar. Gözlerini en çok koruması gereken kesimi oluşturmaktadırlar. 

Şeffaf veya Çok Açık Tonlu Gözlük Camları 

Bu tonda renkli güneş camları gözleri UV'den, yabancı objelerden ve rüzgardan korur . Renklerin görünüşü değiştirilmeden azami görüş sağlar. Işık geçişine imkan verir. Kapalı mekanlarda, diş hekimliği uygulamalarında, atış sporunda, endüstriyel alanlarda, diş uygulamalarında, gece araç kullanımında vb. kullanılması önerilebilir.

Açık Pembe Sıcak Ton Gözlük Camları

Isı ve ışık etkisi veren kırmızı, sarı ve turuncu renklere sıcak renkler denir. Sıcak renklerin yoğunluğunu düşük ya da yapay ışık olduğu zaman detaylı ve derinliğine görmeyi arttırır. Atış sporları, golf, kayak sporları vb. aktiviteler için önerilebilir. 

Nötr Koyu Mavimsi Renk Gözlük Camları

Burada nötr renk, mavi ile yeşil arası bir renk olarak ifade edilmektedir. Cyan renk olarak da ifade edilir. Renkleri çarpıtmadan, parlaklığın azaltılmasına yardımcı olur. Sporla ilgili her türlü aktivitede kullanılması idealdir. Genel kullanım amaçlı lens renklerindendir.

Mavi ve Gümüş Renkli Aynalı Gözlük Camları 

Bu lenslerde cam yüzeyi vakumla pulverize (püskürtme-toz haline getirme) edilerek cam yüzeyi aynalandırılır. Bütün yüzey kaplanacağı gibi iki kademeli de yapılabilir. Yansıtma yoluyla göze gelen ışık miktarı azaltılır. Kullanıcının gözlerini gizler. Moda tarzı gözlük camlarıdır. Aynalı lensler plaj, kar, su ve çimenli ortamlarda güçlü yansımaları ve parıltıları önler. 













Paylaş: