Saat 15:00'e Kadar Verilen Siparişler Aynı Gün Kargoda 🚀
Tüm Ürünlerde 1 Adet Al %15 / 2 Adet Al %25 Sepette Daha Az Öde! 🔔
350TL ve Üzeri Alışverişlerde Kargo Ücretsiz! 🎉
Saat 15:00'e Kadar Verilen Siparişler Aynı Gün Kargoda 🚀
Tüm Ürünlerde 1 Adet Al %15 / 2 Adet Al %25 Sepette Daha Az Öde! 🔔
Gözlük Reçetesi Kaç Gün Geçerlidir?

Gözlük Reçetesi Kaç Gün Geçerlidir?

Gözlük Reçetesi Nedir?

Gözlük reçetesi, göz doktorları tarafından yapılan göz muayenesi sonucunda yazılan ve göz kusuruna göre gözlük numaranızın ya da kontakt lens numaranızın olduğu belgedir.

Göz muayenesi sonrasında göz kusuruna sahip olduğu anlaşılan kişilerin, göz doktorunun yazdığı gözlük reçetesiyle optik gözlüğünü ya da kontakt lensini, kusur ilerlemeden mutlaka almalıdır. Hem göz kusurunuza uygun en doğru çözümü bulabilmek hem de devlet tarafından karşılanan ücretlerden faydalanmak için gözlük reçetesi önemlidir. Fakat gözlük reçetelerinin geçerlilik süresi birçoğumuzun merak ettiği ve öğrenmek istediği bir detay olabilir. Gelin, 2024 yılında Türkiye'de gözlük reçetelerinin kaç gün geçerli olduğunu beraber öğrenelim.

Gözlük Reçetesi Geçerlilik Süresi

2024 yılında gözlük reçetelerinin geçerlilik süresi 10 iş günü olarak belirlenmiştir. 

Muayene sonrası gözlük reçetesinin geçerlilik süresi içerisinde mutlaka gözlüğünüzü temin etmeniz gerekmektedir. Eğer 10 iş günü içerisinde reçetenizle gözlüğünüzü almazsanız, reçetenizin süresi geçmiş olacağı için muayene ve reçete işlemlerinizi tekrarlamanız gerekecektir. Tarihi geçen bir reçete ile optik gözlük ya da lensinizi satın alamazsınız.

SGK Gözlük Desteği

Göz doktorunuz tarafından, göz kusurunuza göre size özel yazılan gözlük reçetesini 10 iş günü içerisinde kullanma hakkına sahip olursunuz. Devletin optik (numaralı) gözlükler için sağlamış olduğu SGK desteği hakkından da sadece bu 10 iş günü içinde içerisinde yararlanabilirsiniz. Bu hakkınız yalnızca numaralı (optik) gözlükler için geçerli olmakla beraber, güneş gözlükleri alımlarınızda SGK hakkı kullanamazsınız.

SGK desteğinden yararlanma hakkınız, her 3 yılda bir çerçeve ve cam hakkı olarak yenilenir. 3 yıldan önce gözlük camı yenileme hakkınız sadece, bu süre zarfında gitmiş olduğunuz muayenelerde gözlük numaranız değişmişse oluşur. Bu durumda süreç yine aynı ilerler ve 2024 gözlük reçetesi geçerlilik süresi olan 10 iş günü içerisinde, SGK hakkınızı da kullanarak gözlük camı satın alması yapabilirsiniz.

Lens Reçetesi Geçerlilik Süresi

 Optik numaralı gözlük reçetesinin dışında, göz doktorları uygunluk ve sizin tercih durumunuza göre size lens reçetesi de yazabilir. Lens reçetelerinin süreci ise gözlük reçetelerinin sürecine göre farklılık gösterir. Geçerlilik süresi gözlük reçetelerine göre daha uzun olan lens reçeteleri, 2024 yılında toplamda bir yıl boyunca geçerliliğini korur. 2024 lens reçetelerinde son kullanma tarihleri mutlaka yazılır. 2024 lens reçetesi geçerlilik süresi sona erdiğinde, reçetenizi yenilemeniz gerekmektedir.

Gözlük Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hem dereceli gözlük alırken, hem de güneş ve mavi ışık koruma gözlüğü satın alırken göz sağlığına uygun olmasına dikkat edilmelidir. İşte sizin için sıralayacağımız öncelikli maddeler:

• Cam ve çerçeve kalitesine dikkat edin.

• Orijinal, sertifikalı ve garantili gözlük tercih etmeye özen gösterin.

• Koşulsuz iade değişim güvencesi olan satıcıları tercih edin.

• Dereceli gözlük temininizi optik müesseselerinden yapın. Harici bir ortamda, dereceli gözlük yapımı ve satımı kanunen yasaktır.

Sizin için derlediğimiz yazımızın sonuna geldik. Siz de yüksek kalite, orijinal yüzlerce çeşit güneş gözlüğü ve mavi ışık koruma gözlüğüne, koşulsuz iade değişim güvencesiyle babafiyatlar.com'dan ulaşabilirsiniz.

Paylaş: